La Plataforma Unitària contra les violències de gènere (PUCVG) impulsa i dona suport al conjunt del moviment social que lluita pels drets i la llibertat de les dones, per erradicar les violències masclistes. Des del teixit social i la ciutadania promou el treball en xarxa, compartim, intercanviem idees, experiències i bones pràctiques, per aconseguir-ho. Emprenem a nivell local, autonòmic,estatal i internacional diferents accions i projectes de prevenció, sensibilització, incidència i cooperació, amb les entitats i persones que formen part del moviment i que aporten la seva expertesa per dur-los a terme, contribuint a la consecució dels objectius que ens marquem en cada etapa. Canalitzem les demandes de necessitats de les dones per que es transformin en mesures i polítiques públiques i vetllem pel seu compliment.

La PUCVG vol aconseguir una societat lliure de violència vers les dones, contribuint al canvi cap a una societat solidària i equitativa, amb igualtats de drets reals, respectuosa en les diversitats, sense discriminacions, on sigui impensable el domini dels homes sobre les dones.

La PUCVG vol ser referent i liderar, tant en el moviment social, com en la ciutadania i a les institucions, les estratègies que totes juntes acordem per acabar amb les relacions patriarcals imperants en tots els àmbits vitals.

La Plataforma unitària contra les violències de gènere, és una entitat sense afany de lucre que treballa des de fa 16 anys amb l’objectiu d’aglutinar totes aquelles persones que des de diferents sensibilitats volen erradicar la violència vers les dones de la nostra societat. Amb la voluntat de canviar aquest món, emprenem periòdicament diferents activitats i projectes per dur a terme la tasca de sensibilitzar la ciutadania respecte a la problemàtica social que suposa la violència vers les dones i alhora, exigir recursos a les diferents administracions per fer desaparèixer aquesta realitat social i estructural que pateixen les dones en el nostre país i a tot el món.

Una de les accions de sensibilització, per despertar en les persones una consciencia crítica i transformadora en relació a la problemàtica de violència de gènere és el Fòrum contra les Violències de gènere.