ALERTA!

Aquesta persona que no coneixes, comença a extorsionar-te i et demana 100€ o difondrà les teves fotos a l’insti, amb els teus amics i família.

En aquestes setmanes ha aconseguit la informació necessària per saber on vius, què fas i amb qui et relaciones, masses dades personals.

T’acaba amenaçant en difondre les teves imatges a la deep web sense el teu consentiment on formaran part d’una xarxa de pedòfils i pederastes.

Ciberassetjament o Cyberstalking
Ciberassetjament o Cyberstalking és l'ús d'informació electrònica i mitjans de comunicació per assetjar un individu o grup, mitjançant atacs personals o altres mitjans. Pot constituir un delicte penal.

 • El ciberassetjament és voluntari i implica un dany recurrent i repetitiu infligit per mitjà del text electrònic.
 • El ciberassetjament pot ser tan simple com continuar enviant missatges a algú que ha dit que no vol estar en contacte amb el remitent.
 • El ciberassetjament pot incloure amenaces, connotacions sexuals o etiquetes pejoratives com per exemple discurs d'odi.
Catfishing
A Internet, un "peix gat" (a anglès catfish) és una persona que crea perfils personals falsos en xarxes socials, que pretén ser algú diferent exteriorment apel·lant al seu veritable jo, amb fotos d'altres persones i informació biogràfica falsa.

El ciberassetjament és voluntari i implica un dany recurrent i repetitiu infligit per mitjà del text electrònic.
El ciberassetjament pot ser tan simple com continuar enviant missatges a algú que ha dit que no vol estar en contacte amb el remitent.
El ciberassetjament pot també incloure amenaces, connotacions sexuals o etiquetes pejoratives com per exemple discurs d'odi.

 • Suplantació i catfishing: https://www.youtubers.cat/suplantacio-i-catfishing-miss-tagless/ (al min 2’45’’)
 • Claus perquè no et facin catfish: https://www.adolescents.cat/noticia/40391/claus-perque-no-et-facin-catfish-tendencia-cada-cop-mes-estesa
 • Què fer si vius alguna d’aquestes situacions:

  • Pots parlar amb alguna persona de confiança de la família, l’insti….)
  • Possiblement et foti la xapa, però segur que t’ajudarà
  • Si la cosa ha anat lluny, i consideres que has estat víctima d’un delicte, els Mossos d’Esquadra disposen d’aquesta adreça-exclusiva per atendre aquestes situacions: internetsegura@gencat.cat 

  Mira't el vídeo de "1decada5"

  Si vols seguir investigant

  A internet tens molts llocs per informar-te sobre aquestes situacions de risc a les xarxes i entorns virtuals.

  Si tens alguna situació que vulguis compartir i no ho vols fer amb persones conegudes, aquí tens :

  #La Lore

  #La Lore

  https://lalore.org/
  laloreconsultoria@gmail.com
  WhatsApp al 602047850 

  Trobaràs : confidencialitat, comunicació directa i respectuosa, assessorament individualitzat, tracte proper i lliure de prejudicis
  Anar a la la web

  #Pantallas Amigas:

  #Pantallas Amigas:

  Whatsapp: +34 688 713 772

  I tu què faries? Explica’ns el teu final.